Met een MfN-registermediator ben je verzekerd van kwaliteit

Wanneer jij en je partner besloten hebben om uit elkaar te gaan, is het verstandig om je in dit hele proces te laten begeleiden door een mediator. Let dan vooral op dat je te maken hebt met een MfN-registermediator. Dan weet je zeker dat alles goed en betrouwbaar geregeld wordt.

Pas op voor kaf tussen het koren

Alhoewel we in Nederland veel goede mediators kennen, zit er helaas ook kaf tussen het koren. Dat komt omdat de titel ‘mediator’ niet wettelijk beschermd is. Met andere woorden: iedereen mag zich zo noemen. Gelukkig zijn er instanties die zich tot doel hebben gesteld om de kwaliteit van deze beroepsgroep te waarborgen. MfN (Mediationfederatie Nederland) is zo’n kwaliteitsregister. In tegenstelling tot ‘mediator’ is ‘MfN-registermediator’ wél een beschermde titel.

Kwaliteitskeurmerk

Je mag deze titel overigens niet zo maar voeren. Je moet er eerst een basisopleiding mediation voor volgen bij een MfN-erkend opleidingsinstituut. Daarna doe je de familiespecialisatie mediation opleiding en vervolgens moet je een theorie-examen en assessment bij een onafhankelijk examenbureau afleggen. Daarnaast moet je ook nog een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen en ontvangen voordat je je bij het kwaliteitsregister kunt laten inschrijven. Maar dan ben je er nog niet, want door scholing en toetsing moet je continu blijven werken aan je kwaliteit. Zo houd je je kennis up-to-date en blijf je ervaren en bekwaam.

Voordelen

Er zitten dan ook beslist voordelen aan om voor een MfN-registermediator te kiezen:

  • je weet zeker dat je te maken hebt met een professional die aan strikte kwaliteitseisen en gedragsregels voldoet
  • een MfN-registermediator is verplicht om neutraal en onpartijdig te zijn en richt zich op een eerlijke en rechtvaardige oplossing voor jullie allebei
  • je kunt ervan uitgaan dat je geholpen wordt door iemand van wie de kennis op dit gebied helemaal up-to-date is
  • de MfN wordt erkend door rechtbanken, wat betekent dat de uitkomst van een door een MfN-registermediator geleide mediation kan worden geaccepteerd door de rechtbank en in een gerechtelijk vonnis kan worden opgenomen.

Kies voor een MfN-registermediator

Scheiden is een vaak emotionele en heftige periode. Dat is al lastig genoeg. Op zo’n moment moet je kunnen terugvallen op een betrouwbare partij die je daar doorheen begeleidt, je advies geeft en goede raad. Je maakt immers veel belangrijke beslissingen die voor de rest van je leven consequenties hebben. Neem daarom het zekere voor het onzekere en kies voor een MfN-registermediator. Geef jezelf de garantie dat je te maken hebt met een hooggekwalificeerde professional met ervaring in conflictbemiddeling. Aangezien ook ik deze titel mag dragen, wil ik je graag van dienst zijn. Neem gerust contact op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag