Waarom kiezen voor een Erkend Scheidingsadviseur?

Het beroep van scheidingsadviseur of scheidingsbegeleider is niet beschermd. Voor jou is het daarom lastig om de kwaliteit van een professional te beoordelen. Door de titel Erkend Scheidingsadviseur is direct duidelijk dat er voldaan wordt aan hoge kwaliteitsnormen ten aanzien van de financiële, fiscale en juridische aspecten van een scheiding. Een Erkend Scheidingsadviseur heeft een intensieve opleiding gevolgd, een zwaar examen afgelegd en houdt zijn of haar kennis permanent bij. Daarnaast dient een Erkend Scheidingsadviseur zich te houden aan een gedragscode die jouw belangen dient. Hierdoor weet je zeker dat je een betrokken en aantoonbaar deskundig adviseur in de arm neemt. Mocht er toch iets misgaan? Een Erkend Scheidingsadviseur is verplicht verzekerd tegen beroepsfouten waardoor je schadeloosgesteld kan worden.

Theresia in gesprek met een man en een vrouw

Wat doet een Erkend Scheidingsadviseur voor mij?

Een Erkend Scheidingsadviseur is deskundig op het gebied van juridische, financiële en fiscale aspecten van het scheidingsproces. Het grote voordeel hiervan is dat je tijdens het scheidingsproces niet verschillende professionals hoeft in te schakelen en hierdoor tijd en geld bespaart. Daarbij is het ook fijn dat je vrijwel direct antwoord op je vragen krijgt, zodat je niet met onzekerheden blijft lopen. Je hebt immers al genoeg aan je hoofd.

Het hele traject

Van het scheidingsbesluit tot aan de inschrijving bij de gemeente begeleid jullie, kortom vanaf het begin tot het eind. Dat betekent het begeleiden van gesprekken, opstellen van het convenant (eventueel het ouderschapsplan), indienen van het (echt)scheidingsverzoek bij de rechtbank en tot slot de inschrijving bij de gemeente.

Belastingzaken

Een Erkend Scheidingsadviseur is op de hoogte van alle mogelijkheden rondom het recht op toeslagen en kan adviseren en helpen de aangifte inkomstenbelasting te optimaliseren bij een scheiding, zodat er nadien geen vervelende en onvoorziene aanslagen van de belastingdienst volgen.

Juridische regels

Als je wilt scheiden mag je binnen de regels van de wet een hoop zelf bepalen en beslissen. Een Erkend Scheidingsadviseur weet wat wel en niet mag om achteraf vervelende verrassingen te voorkomen en helpt daarnaast het convenant op te stellen. Als er kinderen betrokken zijn bij een scheiding zijn er regels waar je aan moet houden om de kinderen zoveel mogelijk te beschermen. Een Erkend Scheidingsadviseur helpt je hierbij om afspraken te maken en deze vast te leggen in een ouderschapsplan.

Financiële consequenties

Bij een scheiding gaat heel veel veranderen, waaronder ook de financiële situatie en eigenlijk wil je als eerste weten hoe de financiële toekomst eruit komt te zien. Hoe zit het met de (huur)woning, wat gebeurt er met het inkomen, wel of geen alimentatie en in de verdere toekomst, wat gebeurt er met het pensioeninkomen? Allemaal zaken die tijdens het scheidingsproces aan de orde komen en waarover een Erkend Scheidingsadviseur je uitgebreid informeert zodat jezelf een goed overwogen beslissing kunt nemen, voor nu en voor de toekomst.

Wat als het toch misgaat?

Als je niet tevreden bent over de dienstverlening van jouw adviseur dien je dit allereerst bij de desbetreffende professional kenbaar te maken. Het Register Erkend Scheidingsadviseur® kent geen eigen klachtenregeling. Dat is naast de wettelijke mogelijkheden ook niet nodig. Komt de Register Erkend Scheidingsadviseur® er bij een klacht samen met zijn (oud) klant niet uit dan kan de klant zich wenden tot een onafhankelijke rechter. Ondanks professionele begeleiding kan er onverhoopt iets misgaan bij de scheidingsbegeleiding, een verkeerde juridische of fiscale duiding kan grote financiële gevolgen hebben, het blijft mensenwerk. Hierdoor kun je geconfronteerd worden met financiële schade. Doordat een Erkend Scheidingsadviseur verplicht verzekerd is kan een financieel krachtige partij (de verzekeringsmaatschappij) eventuele schade vergoeden.

Kies voor een Register Erkend Scheidingsadviseur

Scheiden is een emotionele en heftige periode. Dat is al lastig genoeg. Op zo’n moment moet je kunnen terugvallen op een betrouwbare partij die je daar doorheen begeleidt, je advies geeft en goede raad. Je maakt immers veel belangrijke beslissingen die voor de rest van je leven consequenties hebben. Neem daarom het zekere voor het onzekere en kies voor een Erkend Scheidingsadviseur. Geef jezelf de garantie dat je te maken hebt met een hooggekwalificeerde professional met juridische, fiscale en financiële kennis en ervaring. Aangezien ik ook deze titel mag dragen, wil ik je graag van dienst zijn. Neem gerust contact op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag